Ingefärsshot och tips på att minska matsvinnet

Tidigare har jag lagt upp recept på ingefärsshot. För en uppdatering så tänkte jag att det kunde vara läge att lägga upp det igen. Jag hör från många håll att det är populärt med ingefärsshot och att många väljer att göra den själva. En del säger också att: ”Det där har jag gjort mycket förut men har kommit av mig med att fortsätta med det!” ”Ingefärsshot är ju bra, jag blev så pigg av det!”

Jag håller med om det. Ibland har man rutiner och vanor på att göra saker som är bra för en och stundtals tappar vi dem. Det kan jag känna igen mig i.

Men här kommer i alla fall en uppdatering på receptet:

– Riv rikligt med ingefära, ca 500g

– Riv skal från två citroner

– Blanda ner detta tillsammans med 1 l vatten

– Pressa ner citronvattnet ur båda citronerna

– Låt detta skjuda i ca 30 minuter

– Tillsätt chili om så gillas

– Låt vattnet svalna när det har fått skjuda

– Tillsätt cirka 2 dl honung

– Sila ner vätskan i valfri flaska

Börja din morgon med en shot ❤

Ett tips är att du kan spara all riven ingefära. Portionera upp det i påsar och frysa in. Ta fram och använd det i din smoothie. På så sätt minskar du matsvinnet och har användning för det i andra recept ❤

Ha en underbar dag alla ni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *