Recept på en underbart god chokladkaka

En fantastisk choklad kaka som är så underbart god och samtidigt ett nyttigare alternativ. Såklart ett måste att testa, ge den en chans.

Nedan kommer det att vara bilder på mängd och hur du gör kakan. Jag har skrivit sammanfattning under varje bild för att du enkelt ska kunna genomföra receptet.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kakan ska gräddas i 20 minuter beroende på hur kladdig vill ha den.
  2. Ingredienserna:

6 tycken äggvitor

6 stycken äggulor

300 gram blockchoklad, tänk på att välja mörk choklad, helst 90 % smält chokladen i ett vattenbad

Tillsätt en halv dl råsocker i bunken med äggulorna

Tänk på att vispa äggvitorna innan du vispar äggulorna, vänd bunken upp och ned, då är de färdigvispade

Vispa sedan äggulorna, låt det bli riktigt fluffigt, ha tålamod

Tillsätt den smälta chokladen i de färgigvispade äggulorna

Vänd sedan ner den vispade äggvitan i smeten

Smörj en form med solrosolja alternativt kokosolja

Tillsätt sedan mannagryn alternativt kokosflingor i den smorda formen

Resultatet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *