Min veckoresa till Stockholm

 

Onsdag kväll åkte jag iväg till Stockholm för miljöombyte och lite ledighet. Ladda batterierna och unna sig det jag ville ha. 

Hotellet som jag var på heter Birger Jarl Hotell och det ligger på Tulegatan 8. För er som vill vara lite mer utanför själva City men ändå nära skulle jag varmt rekommendera det stället.

Var även i gamla staden och strosade runt. Bara av att gå runt bland folk och ta in alla intryck är för mig tillfredställande.

Äldre byggnader och massa fina och mysiga butiker. Sådär som det var förr. Skulle du köpa blommor gick du till en blomhandlare och skulle du köpa en hatt gick du till en hattmakare. Allt fler specialiserade butiker försvinner villet jag tycker är väldigt tråkigt. Se på butikerna där du kan hyra film, det finns inte längre. Nu är det Netflix eller hyra på en Ica.

Vidare besöktes flera pubar men kan slå ett extra slag för en: The Doors. Tror att den ligger på sveavägen eller liknande. Sök i google map 🙂

En restaurang och pub som blev en favorit är: Tje flying hourse. Kan varmt rekommendera deras rygg biff. Och såklart: Hard rock Cafe 🙂 en gammal klassiker.

Butiker jag besökte var mest jackavdelningen på NK och LV men också Zara, Gina och andra småbutiker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *