Julgodis är en stor del av julen

I år hade jag som mål att äta godis. Ja faktiskt, att äta och inte sätta upp att inte äta. Men ett krav jag hade var att enbart äta hemmagjort godis. Så därav stog jag och lagade julgodis under helgen innan jul.

Det julgodis jag gjorde i år var:

-Mozartkulor

-Lakritskola

-Vaniljkola

-Fudge, choklad

-Fyllda dadlar

Recept på följande:

-Moxartkulor behöver du marsipan, nougat och uppvärmd choklad (vattenbad). Gör dem till kulor där nougaten är omfamnad av marsipan och sedan doppar du dem i chklad och låt svalna

-Fyllda dadlar kärnar du ur dem och stoppar i mandel eller annan valfri nöt. Sedan doppar du dem i chklad och jag valde att granera med hackade pistagenötter

-Lakritskola, in och ta recept från arla.se. Tillsätt ca en msk av lakritspulver. Utgå från deras grundrecept

-Vaniljkola, ta recept från arla.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *